logo52dorpenkln1 

Het team

sarahcameraboerenkln ingrido selfiemartin1

Het ’52 Dorpen’ team bestaat uit Sarah Stiles (projectleider en filmmaker), Ingrid Oyevaar (videograaf) en Martin Postmus (vrijwilliger filmmaker). Lees meer.
 

Met dank aan

'52 Dorpen' wordt ondersteund door het Waddenfonds, Google Community Grants, Provincie Groningen, Gemeente Het Hogeland en het J.B. Scholtenfonds en H.S. Kammingafonds.

waddenfonds Google provinciegr

scholtenfonds

Dorpen in Het Hogeland in beeld logo52dorpen

Januari 2021
'52 Dorpen, 52 Verhalen' is een initiatief van
Stichting Hogeland in beeld. Gedurende twee jaar wordt de gemeente Het Hogeland in beeld gebracht en in januari 2021 is er begonnen met de eerste filmopnames van 52 dorpen en bijzondere thema's. Met interviews, reportages, films en ontmoetingen willen we de ‘verhalen’ en ervaringen van bewoners zelf horen, we proberen te ontdekken wat Het Hogeland tot Het Hogeland maakt.

Achtergrond
Het is inmiddels twee jaar geleden dat de voormalige gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond na de herindeling samen zijn gegaan als één grote gemeente met maar liefst 52 dorpen: Het Hogeland. Het is een prachtige gemeente geworden, die de gehele Noordelijke kuststrook van Groningen beslaat, ieder met een eigen kern en een eigen karakter. Voor veel bewoners van de relatief 'nieuwe' gemeente is de situatie na de herindeling nog steeds toch een beetje onwennig. Vaak is het nog niet helemaal duidelijk wie en wat waar te vinden is. Wat leeft er allemaal ‘aan de andere kant’ van deze relatief nieuwe gemeente, hoe zien de dorpen eruit, wat is hún geschiedenis, waar vinden we de molens, de kerken, de monumentale boerderijen, welke mooie initiatieven zijn er te vinden, welke gelijkenissen en verschillen zijn er, welke kunstenaars wonen hier en waar zijn de bijzondere plekken? Het doel van dit initiatief is om antwoord op deze vragen te bieden.

twitter2 facebook2 vimeo1 youtubevierkant2