Filmpjes

Oldenzijl

Oldenzijl is een klein dorpje op het Hogeland. In deze film zien we o.a. de Nicolaaskerk, de mooie kleine huisjes aan de Oldenzijlsterweg en de karakteristieke groene brug Paaptil.

Kantens

Een beeld van Kantens met o.a drone opnames van het dorp, koren- en pelmolen De Grote Geert en De Antonius kerk.

Vierhuizen

In deze film vertelt Sicco van Dijk over de saamhorigheid van de inwoners van Vierhuizen.

Warfhuizen

Er gebeurt veel in Warhuizen, een dorp waar de cultuur leeft en waar allerlei initiatieven worden ondernomen.

Zuurdijk

Voor het project 52 Dorpen reisden wij af naar Zuurdijk. Zuurdijk wordt gekenmerkt door o.a. molen De Zwaluw en de kerk.

Rottumerplaat

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat respectievelijk de schrijvers Godfried Bomans en Jan Wolkers vanuit de haven van Noordpolderzijl voor een week naar Rottumerplaat vertrokken.

Den Andel

In de keuken van ‘thuiskamer’ De Holm worden bereide maaltijden deels samengesteld met de biologisch geteelde groenten van Animaheert.

Sterrenwachten Lauwersmeergebied

Aries van Calcar vertelt over sterrenwachten en het Dark Sky Park in één van de donkerste gebieden van Nederland: het Lauwersmeergebied

Lauwersoog

Bij Lauwersoog denken de meeste mensen aan de haven, lopen en fietsen in de omgeving, een visje eten, de visrestaurants en bootjes

Ulrum

Peter Oosterheerd, geboren en getogen in Ulrum, vertelt over zijn dorp, één van de actiefste dorpen in de gemeente.

Nationale Molendag 2021

In het kader van Nationale Molendag 2021. Prachtige Molens in het landschap van ons Hogeland!

Maarhuizen

Mayke Zandstra en Gijs van Rhijn wonen sinds 2018 op de Enne Jans Heerd in Maarhuizen, een voormalig dorp waar vandaag de dag nog drie boerderijen en een arbeiderswoning staan. Een bijzondere en verstilde plek.

Zandeweer

Zandeweer is een mooi dorp met de karakteristieke huisjes en de beroemde kassen. Voor deze film ging onze vrijwilliger Martin op pad voor een laatste blik in het oude Klokhoes voordat het gesloopt wordt.

Roodeschool

Jannes Wiersema heeft hij een grote passie: het weer. De afgelopen jaren zette Jannes het dorp Roodeschool geweldig op de kaart door duizenden foto's naar de landelijke nieuwsredacties te sturen.

Gesprekken over cultuur in coronatijd

Sarah Stiles (Hogeland in Beeld) ging in gesprek met zeven bewoners van het Hogeland over cultuur in coronatijd. De lockdown maakt het niet gemakkelijk. Ook alle ontmoetingen vonden plaats via skype en zoom. 

Mensingeweer

De Turkse kunstenaar Can Demren woont sinds kort in Mensingeweer. Can ging, met camera, op bezoek bij Tonnis Musschenga en Ignace Frenay. Zij wonen zo’n 40 jaar in Mensingeweer.

Uithuizermeeden

In het dorp Uithuizermeeden heeft Carin van de Wal een klein museum in historische blikverpakkingen 'Het Behouden Blik': het kleinste museum van Noord Nederland.

Pieterburen

'Stoet en Ainvoud', een ambachtelijke bakkerij bedacht en gerund door de bewoners